Festivaalivideot 2023 – Kirjo

Tervetuloa Turun Sarjakuvafestivaaleille! Kerhon hallituksen puheenjohtaja Johanna Heinonen ja varapuheenjohtaja Katariina Lappi tervehtävät yleisöä ja vieraita.

Sarjakuvasta yhteisötoiminnan muotona keskustelevat taiteilijat Hanna Väätäinen ja Maryam Abuzaid-Ryu sekä Paraisten kaupungin kulttuuripäällikkö Ann-Sofie Isaksson. Puheenjohtajana Tiina Laine.

Roolipelaaja Mika Metsätähti, cosplayaaja neo, cosplay-tanssija Noe, Senpai ry:n hallituksen jäsen Aurora Lipiäinen sekä Turun sarjakuvakerhon puheenjohtaja Johanna Heinonen keskustelevat harrastuksestaan ja neuvovat miten kiinnostuneet pääsevät alkuun! Paneelin jälkeen on cosplayshow, jossa ajan puitteissa kaikki halukkaat pääsevät lavalle pyörähtämään ja esittelemään cossiaan.

Panelistit keskustelevat queeristä sarjakuvassa ja yleensä seikkailuistaan cismaassa. Keskustelijoina taiteilijat Nina Mutik, Tuomas Myllylä ja Siiri Viljakka. Pii Anttonen johtaa puhetta.

Haastateltavana festivaalien kunniavieras Nina Mutik. haastattelijana Juhani Gradistanac.

Dragonhide Studiosin Gwer Barr sekä Harry-Anne Bentley kertovat Iso-Britannian scenestä sekä kustantamisesta. Haastattelijana H-P Lehkonen. Ohjelma on englanniksi.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta silti on aihetta juhlaan. Jaossa on kunnianosoituksia sarjakuvan sankareille, minkä lisäksi Turun sarjakuvakerhon vuoden 2024 antologian teema paljastetaan mitä juhlallisimmin menoin.