Vuoden 2021 Turun Sarjakuvafestivaalit siirtyvät korona-tilanteen vuoksi verkkoon!

Turun sarjakuvafestivaalien teema vuonna 2021 on “Inspiraatio”. Sanana inspiraatio tulee myöhäislatinasta ja se tarkoittaa sisäänhengitystä. Mutta mitä inspiraatio oikeastaan on ja miten sitä voi herätellä? Se mitä Turun sarjakuvafestivaalit haluaa tehdä vuoden 2021 syksyllä on herätellä kaikenikäisten inspiraatiota sarjakuvan välinein.

Kutsumme tapahtumaan suomalaisia sarjakuvataiteilijoita, joiden työ inspiroi nimenomaan uutta, nuorta polvea taiteilijoita. Pääpaino on paikallisilla taiteilijoilla, mutta tarkoitus on kutsua paikalle myös ammattilaisia Turun ulkopuolelta. Teema sitoo yhteen moninaisia tapoja tehdä taidetta ja haastaa sarjakuvakerronnan perinteitä.

Tuomme myös esiin taiteilijoita, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet sarjakuvaa taidemuotona ja suomalaisen sarjakuvan tunnettuutta.

Festivaaleilla on ohjelmaa sekä sarjakuvan ammattilaisille että kuluttajille.
Tarkemmat ohjelman aikataulut julkaistaan syksyllä.

Vieraat

Verkkofestivaalien vieraat julkaistaan sivuilla syyskuun aikana.

Turun Sarjakuvafestivaalien kunniavieras on Usagi Yojimbon tekijä, Stan Sakai.

Stan Sakai on japanilais-amerikkalainen sarjakuvantekijä. Sakai on tunnetuin 1500-1600-lukujen taitteen Japanissa elävän samuraijäniksen, Usagi Yojimbon eeppisestä saagasta, jota hän on jatkanut jo 35 vuotta. Hänelle on myönnetty uransa aikana useita sarjakuva-alan palkintoja, muun muassa useampaan otteeseen saadut Eisner- ja Harvey-palkinnot.

Usagi Yojimbon seikkailuja ilmestyi viime vuonna myös suomeksi.

Siiri Viljakka on Turussa asuva sarjakuvataiteilija. Viljakan teoksissa näkyvät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemukset, rimpuileminen ja kiehtovat
ihmiskohtalot. Viljakka on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta ja työstää parhaillaan ensimmäistä sarjakuvaromaaniaan.

Instagram @siiriviljakka
Twitter @siiriviljakka

Tuomas Myllylä on Turussa asuva sarjakuvantekijä. Genresarjakuvaa konemaisella tahdilla tuottava Myllylä on tunnettu etenkin historiaa ja mytologiaa käsittelevistä sarjakuvistaan. Hänen tunnetuin työnsä on viikinkisarjakuva Pakanat.

Facebook

Tuuli Hypén on turkulainen sarjakuvantekijä, kuvittaja, kulttuurihistorian FM ja videopelien suurkuluttaja. Hypénin käsialaa ovat mm. Citykettu Nanna -albumit sekä Veikka-ketusta kertovat luontoaiheiset lastenkirjat. Hänen lempiaiheitaan ovat kissat, kauhuelokuvat ja omituiset historialliset ilmiöt ja arvoitukset.

www.tuulihypen.com