Turun sarjakuvafestivaalien teema vuonna 2021 on “Inspiraatio”. Sanana inspiraatio tulee myöhäislatinasta ja se tarkoittaa sisäänhengitystä. Mutta mitä inspiraatio oikeastaan on ja miten sitä voi herätellä? Se mitä Turun sarjakuvafestivaalit haluaa tehdä vuoden 2021 syksyllä on herätellä kaikenikäisten inspiraatiota sarjakuvan välinein.

Kutsumme tapahtumaan suomalaisia sarjakuvataiteilijoita, joiden työ inspiroi nimenomaan uutta, nuorta polvea taiteilijoita. Pääpaino on paikallisilla taiteilijoilla, mutta tarkoitus on kutsua paikalle myös ammattilaisia Turun ulkopuolelta. Teema sitoo yhteen moninaisia tapoja tehdä taidetta ja haastaa sarjakuvakerronnan perinteitä.

Tuomme myös esiin taiteilijoita, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet sarjakuvaa taidemuotona ja suomalaisen sarjakuvan tunnettuutta.

Festivaaleilla on ohjelmaa sekä sarjakuvan ammattilaisille että kuluttajille.
Tarkemmat ohjelman aikataulut julkaistaan alkusyksystä.

Vieraat

Vieraita julkaistaan sivuilla kevään mittaan.

Siiri Viljakka on Turussa asuva sarjakuvataiteilija. Viljakan teoksissa näkyvät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemukset, rimpuileminen ja kiehtovat
ihmiskohtalot. Viljakka on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta ja työstää parhaillaan ensimmäistä sarjakuvaromaaniaan.

Instagram @siiriviljakka
Twitter @siiriviljakka

Oulussa kasvanut, mutta Tampereelle loppusijoitettu Avi Heikkinen on palkittu sarjakuvantekijä ja käsikirjoittaja. Hänen esikoissarjakuvaromaaninsa Valotusaika (Pokuto, 2019) oli ilmestymisvuotensa eniten huomiota saaneita kotimaisia sarjakuvia. Heikkinen on erikoistunut maanläheiseen spekulatiiviseen fiktioon ja corgipropagandan levittämiseen.

aviheikkinen.com

Twitter @outonaapuri
Instagram @outonaapuri

Avi Heikkinen

Apila Pepita Miettinen on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, tatuointitaitaiteilija ja opettaja. Apilan esikoissarjakuvakirja MOSSDASH julkaistiin 2016. Sarjakuvien lisäksi hän on kuvittanut mm. kirjat Pohjolan jumalattaret (SKS, 2021) ja Rakastan ihmistä – keskusteluja biseksuaalisuudesta (S&S, 2020). Apila työskentelee Studio Hellässä Helsingissä, jossa hän tekee myös tatuointeja.

Kuva: Lauri Kaivo-Oja

www.apilapepita.com

Instagram
@apilapepita

Tuuli Hypén on turkulainen sarjakuvantekijä, kuvittaja, kulttuurihistorian FM ja videopelien suurkuluttaja. Hypénin käsialaa ovat mm. Citykettu Nanna -albumit sekä Veikka-ketusta kertovat luontoaiheiset lastenkirjat. Hänen lempiaiheitaan ovat kissat, kauhuelokuvat ja omituiset historialliset ilmiöt ja arvoitukset.

www.tuulihypen.com

Petra Nordlund on syntyjään metsäläinen, vanhemmiten kaupungistunut Don Rosan ja Tove Janssonin sarjakuvien parissa kasvanut seikkailija joka tahtoo kirjoittaa vilpittömiä, rakkaudentäyteisiä ja sopivan anarkistisia tarinoita suurella sydämellä

Twitter
@petra_nordlund

Emmi Valve on porvoolainen sarjakuvataitelija joka on töissään keskittynyt omaelämäkerrallisiin tarinoihin. Valveen viimeisin taideprojekti on ollut Dream House Art Lettter -taidekirje, joka tutkii pienlehteä taidemuotona. Pienlehtien lisäksi Valve työskentelee sarjakuvakirjojen parissa, ja hänen tunnetuin työnsä on mielenterveysongelmista kertova Armo (2017).

Instagram
@emmi_valve_artist

Tuisku Hiltunen on 25-vuotias sarjakuvanpiirtäjä ja kuvittaja. Tuisku vietiin jo kuusivuotiaana kuvataidekouluun jossa hän pääsi kokeilemaan kaikkea öljyvärimaalauksesta keramiikkaan, mutta piirtämään hän innostui kunnolla kuitenkin vasta 12-vuotiaana, rakastuttuaan peliin josta hän halusi piirtää fanitaidetta. Ainainen piirtäminen johti Tuiskun lopulta opiskelemaan sarjakuvaa kanditasolla Walesissa ja tällä hetkellä hän viimeistelee taidealan maisterinopintoja Aalto-yliopistossa. Hänen kotinsa on Espoossa kolmen kämppiksen ja kahden kissan kanssa.

www.tuiskuhiltunen.com