Turun sarjakuvakerho järjestää ensimmäiset Turun sarjakuvafestivaalit lauantaina 16.10.2021 klo 11–17 Turun pääkirjastossa. Kirjasto toimii sarjakuvakerhon yhteistyökumppanina. 

Tapahtuman teema vuonna 2021 on “Inspiraatio”. Turun sarjakuvafestivaalit kutsuu kaikenikäisiä tekijöitä ja kokijoita inspiroitumaan sarjakuvasta. Tapahtuma täyttää kirjaston näyttelyillä, puheohjelmilla ja työpajoilla. Ohjelmaa on kaikenikäisille sarjisvinkkauksesta osallistavaan zine- eli pienlehtipajaan.

Tapahtuma tuo sarjakuvan tavallisen kaduntallaajan luo, jotta kuka tahansa voi tutustua ilmaisumuotoon uudesta perspektiivistä. Lasten ja nuorten ohjelman keskiössä ovat itseilmaisu, mediataitojen kehittäminen ja sarjakuvataiteeseen tutustuminen. Suuntaamme myös ohjelmaa ammattilaisille, joille festivaalit ovat itsensä kehittämisen lisäksi vertaisten kohtaamispaikka.

Turun sarjakuvakerho ry osallistui syksyllä 2020 Turun kaupungin järjestämään Sytytä Turku -kilpailuun, jossa se ehdotti nimenomaan sarjakuvafestivaalien järjestämistä keskustan elävöittämiseksi. Hankesuunnitelmassaan sarjakuvakerho korosti festivaalien saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Hanke-ehdotus keräsi Kerro kantasi -palvelussa 17 positiivista kommenttia. Kaupunki tukee Turun sarjakuvafestivaalien järjestämistä Sytytä Turku -kilpailubudjetista 5 000 eurolla. Sytytä Turku -kilpailun kotisivut.

Turun sarjakuvafestivaalit seuraa koronatilannetta ja toimii sen mukaan huomioiden muun muassa käsihygienian ja tarvittavat turvavälit sekä kokoontumisrajoitukset. Paikan päällä tapahtuvan ohjelman lisäksi Turun sarjakuvafestivaalien YouTube-kanavalle tulee aiemmin nauhoitettua ohjelmaa.

Turun sarjakuvakerho ry on toiminut vuodesta 1974 yhdistäen sarjakuvaharrastajia ja -ammattilaisia. Kerho pyrkii tuomaan sarjakuvaa tunnetuksi Varsinais-Suomen alueella. Tätä nykyä kerho järjestää aktiivisesti piirustusiltoja, kursseja sekä muita jäsentapahtumia. 

Seuraamalla Turun sarjakuvafestivaalien verkkosivuja sekä sosiaalista mediaa saat ajantasaista tietoa tapahtumasta. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Mari Säisä
Tuottaja
turunsarjakuvafestivaalit@gmail.com